Vänersborg
Onsdag 11 maj kl 19.00

Välkommen till Vårruset i Vänersborg. Här får du tillsammans med tusentals andra tjejer springa, jogga eller gå fem kilometer genom centrala staden och längs Vänerstranden. Start och mål är vid Sjövallen.

Tävlingsområdet

Vårrusets tävlingsområde vid Sjövallen är en stor gräsmatta alldeles vid kanten av Vänern. Vår duktiga diskjockey spelar skön musik, Blossom peppar, intervjuar och underhåller från scenen. Alla Vårrusets samarbetsparners finns på plats med tävlingar, provsmakningar och försäljning. Kom hit i tid och njut av stämningen.

Det här är banan

Vårrusets bana (se karta) går via en kort slinga på lättlöpt asfalt där alla får gott om plats, in mot centrum av Vänersborg. Där står de Vänersborgare som inte springer och hejar fram dig. Andra halvan av banan följer strandpromenaden och ger dig utsikt och omgivningar som är svåra att slå. Fram emot målet på Sjövallen kommer ni genom Skräckleparken, med sjön Vänern på vänster hand och ganska många hejande åskådare. Halva banan går på asfalt, och resten är fina promenadvägar med grus. Banan är flack och lättsprungen. Vänersborg bjuder på en hel del musik längs banan, för att peppa dig med skön musik så att du ska ha kul och känna dig stark under loppet. Här kan du se banan >> Spring Vårruset och stötta svenska idrottare

Som deltagare i Vårruset är du viktig. Inte bara för att du gör loppet trevligare. Du bidrar till ett bättre och starkare idrottssverige. Det överskott som Vårruset genererar går till hundra procent tillbaka till idrotten via arrangerande Vänersborgs SK. Klubben har en omfattande ungdomsverksamhet, både för våra egna ungdomar och för skolorna. Vi har också en fin klubbstuga som är en bas för många Vänersborgare när de vill röra på sig. När snön ligger brukar vi ha fina skidspår.

Arrangörsklubb

Vänersborgs Skidklubb
Tel 0730 - 44 97 11
Adress: Vår Ruset
Box 279, 462 23 Vänersborg.
E-post: varruset.vbg@gmail.com