Växjö

Måndag 9 maj kl 19.00.

Välkommen till Strandbjörket i Växjö för att delta i VårRuset med oss. Här springer, joggar eller går du 5 km runt natursköna Växjösjön.

Anmäl dig här

Anmälningsavgiften för en löpare är 225 kr i Fun Run-klassen och 275 kr i Tidtagningsklassen. Du kan anmäla en eller flera grupper på sex löpare. Varje lag med sex deltagare bjuds på picknick av Coop. Självklart kan du också anmäla dig som individuell löpare.

Innan du fyllt i anmälningsformuläret anger du om du vill:
• Betala direkt hos din Internetbank. VårRuset har avtal med de största bankerna.
• Betala med Visa eller MasterCard.
• NYHET! Betalning mot faktura nu även för privatpersoner.
• Betala mot faktura. Företag och offentliga förvaltningar kan betala mot faktura vid anmälan av minst ett lag.

Till anmälan >>>


I Tidtagningsklassen är anmälan personlig. Nummerlappen får ej överlåtas till en annan deltagare.

Tävlingsområdet

VårRusets tävlingsområde är på grönområdet Strandbjörket. Direkt efter målgången går lagledaren till picknicktältet och hämtar ut en picknick. Därefter är det dags att besöka den s.k. sponsorbyn där både centrala och lokala sponsorer och samarbetspartners finns på plats med tävlingar, provsmakningar och annat smått och gott. Vi har en duktig diskjockey som spelar skön musik och vår underbara konferencier Blossom peppar, intervjuar och underhåller både från scenen och bland publiken. Njut av den härliga stämningen i sponsorbyn från ca kl 17 då alla sponsorer räknar med att vara på plats. Kom i tid innan starten och passa på att hälsa på i alla tält så att ni inte missar något.


Här kan du sen kartan större.

Det här är banan

Starten är på Värendsgatan utanför Strandbjörkshallen. Startfältet sträcker sig mot centrallasarettet och är indelat i olika startfält. De som vill springa med tidtagning ställer sig längst fram och de som tänker sig en skön promenad går naturligtvis längst bak så att alla kan få ut vad de vill av detta härliga arrangemang.

Loppet går runt vår vackra ocean mitt i centrum, Växjösjön, på både grus- och asfaltsunderlag. Banan är 5 kilometer lång. Ni startar upp på stadsdelen Söder för att sedan fortsätta färden mot Teleborg. Här följer ni sjön och viker av tillbaka mot Centrum. Ni passerar Södra skogsägarna för att så småningom återigen hamna i Strandbjörket via lagunen och målgången. Här väntar picknickkasse för er som deltar i lag, speaker med underhållning, prisutdelning och alla glada VårRuset-deltagare som umgås och har det mysigt.

Följ vägvakters anvisningar, där dessa finns.

Spring VårRuset och stötta svenska idrottare

IFK Växjö är en av de största friidrottsföreningarna i Sverige. Vi har verksamhet för barn från 7 år, ungdomar, juniorer, seniorer och motionärer. Vi har en av Europas finaste friidrottsarenor där vi erbjuder träning för våra medlemmar året runt samt tävlingar under höst, vinter och vår.Arrangörsklubb

Arrangörsklubb: IFK Växjö.
Tel: 0470-161 16.
Adress: Vår Ruset,
Box 3007, 350 33 Växjö.
E-post: varruset@ifkvaxjo.se