Växjö onsdag 9 maj
Start- och målområde

Vårrusets start- och målområde i Strandbjörket vid sjön är idealiskt för en picknick. Du kan välja om du vill sitta nära scenen där vi förutom Blossom som underhåller och inspirerar har en duktig diskjockey så att du kan lyssna till härlig musik. Eller så kan du sitta närmare sjön och njuta av utsikten. Vårrusets samarbetspartners finns på plats med tävlingar, provsmakningar och annat smått och gott. Från kl 17 räknar vi med att alla sponsorer är på plats, så kom hit i tid och njut av stämningen samtidigt som ni laddar upp inför loppet.


Här kan du se en kartan större.

Det här är banan

Starten går på Värendsgatan utanför Strandbjörkshallen och startfältet sträcker sig mot Centrallasarettet och är indelat i olika startfält. Du/Ni tar er sedan runt vår vackra ocean, på både grus- och asfaltsunderlag. Ett par hundra meter efter start tar ni er an en backe, därefter är banan rätt så flack och lättsprungen.

Efter lite drygt halva banan är det återigen dags för en backe och sedan avslutas banan på relativt plant underlag igen. På ett par ställen kommer det att finnas orkestrar som spelar musik och peppar dig för att du ska ha kul och känna dig stark. Följ vägvakters anvisningar, där dessa finns.

Spring Vårruset och stötta svenska idrottare

IFK Växjö är en av de största friidrottsföreningarna i Sverige. Vi har verksamhet för barn från 7 år, ungdomar, juniorer, seniorer och motionärer. Vi har en av Europas finaste friidrottsarenor där vi erbjuder träning för våra medlemmar året runt och tävlingar under höst, vinter och vår. Det överskott som Vårruset genererar går till hundra procent tillbaka till vår friidrottsverksamhet.


Arrangörsklubb

Arrangörsklubb: IFK Växjö
Tel: 0470-161 16
Adress: Vårruset
Box 3007, 350 33 Växjö
E-post: varruset@ifkvaxjo.se