Karlstad

Torsdag 21 maj kl 19.00

Start och mål vid Sundsta Bad och Idrottshus.

Resultat Tidtagning-klassen

Resultaten för alla i Tidtagning-klassen hittar du här


Karlstad laddar för tjejfest!

Vi från Vårruset i Karlstad är laddade till max för att överträffa de 13 tidigare åren! Inför 2015 kommer vi att presentera en rad spännande nyheter, följ oss på Facebook – Vårruset Karlstad!

Vid frågor och funderingar är ni välkomna att höra av er till Arrangörsklubben:

IF Göta Karlstad
Tel: 054-21 23 27
Kontaktperson: Ellinor Johansson
Adress: Regementsgatan 8, 653 40 Karlstad
E-post: tavling@ifgota.se
Hemsida: www.ifgota.se

Beskrivning av banan

Vår Ruset Karlstad är känt för att ha en av Vår Rusets absolut vackraste bansträckningar. Banan är helt flack utan någon som helst stigning vilket gör den både lättlöpt och erkänt snabb.
Ladda hem bankartan >> 

Starten

Startområdet är beläget på grönytan norr om Sundstatjärn och mittemellan Sundsta-Älvkullegymnasiet och Norrstrandskyrkan.

Kilometer 1

Starten och de första hundra metrarna löps på gräs innan man korsar Sundstavägen för att ta sig vidare till Sundstas eleganta villaområde. Området kallas ”Guldkusten” och är ett promenadstråk som används flitigt av Karlstadsborna. Här väljer man själv sitt underlag då det finns gott om utrymme på gräsmattorna som omger cykelvägen.

Kilometer 2

På andra sidan älven ser man Borgmästarholmen och Scandic Hotel Klarälven. I slutet av den andra kilometern svänger vi längs med den västra älvfåran och ser Sandgrundsudden som delar Klarälven i två grenar. Udden har efter omfattande arbete blivit en modern och levande stadspark. Platsen var under många år tätt associerad med Sven-Ingvars klassiska sommarspelningar.

Kilometer 3

Efter att lämnat stadsdelen Sundsta beger vi oss via Sandgrundsbron över mot stans centrum där vi kan sikta Värmlands Museum. För att få ut det bästa av Karlstad går givetvis bansträckningen runt det populära ströområdet på Sandgrundsudden. Efter den natursköna Muséeparken tar vi oss vidare mot det gamla danspalatset Sandgrund, som nu blivit ett Lars Lerin-museum. Efter Lerin tar vi den lilla tunneln under Tingvallabron med sikte mot CCC.

Kilometer 4

Innan Pråmkanalen på höger sida kan man beskåda den vackra röda tegelbyggnaden som under 60 år var Karlstads (varm)badhus. Badhuset med sina stora fönster ut på Klarälven inhyser sedan mitten av 80-talet några av stans mest exklusiva lägenheter.
Vi tar oss vidare över Pråmkanalens nya gång och cykelbro och passerar Karlstads nya Conference Center, eller CCC som det kallas.
Ett par hundra meter senare är vi framme vid Gamla Stenbron. Bron är en stadens mest kända landmärken som började byggas 1761 och invigdes 1797 av Gustav IV Adolf. Vi springer förbi stenbron och tar cykelbron ut till Gubbholmen innan vi tar oss tillbaka till stadsdelen Sundsta.

Kilometer 5

Nu nalkas målet. Vi följer Klarälven tillbaka mot Sundsta, passerar östra brofästet på Stenbron och förbi Gamla kyrkogården. Vi passerar Sundsta Herrgård som numera används av PRO, Seniorernas Hus.
I takt med att du nu ser Karlstads nya badhus är målet inom kort.

Välkommen i mål!

När man motionerat runt de 5 km är man åter tillbaka till Sundstas grönområde.
Efter medalj och diverse utdelningar är det bara att slå sig ner i gröngräset, lyssna på konferencier Blossom Tainton, njuta av Karlstadssolen och känna sig väldigt nöjd med sin insats!Här ligger starten

Här finns en karta som visar var starten ligger.