Foto: Torbjörn Jakobsson/VK

Umeå

Tisdag 31 maj klockan 19.00

Välkommen till Vårruset i Umeå! En härlig löparkväll med tusentals andra tjejer där du väljer att springa, jogga eller gå fem kilometer på cykelbanorna runt Rödäng och längs Tvärån. Start och mål ligger i kärnan på Noliaområdet vid Hedlundadungen.

Vår blev till sommar i Umeå!

I Umeå bjöds Vårrusetdeltagarna på en riktigt härlig sommarkväll med en temperatur över 20 grader. Solen värmde och glada och nöjda motionärer kunde pusta ut med picknick i grödgräset vid Hedlundadungen efter genomförda 5 km. Den som hade mest bråttom var hemmaklubben, IFK Umeås Fanny Dusabimana som efter ett starkt lopp kunde vinna sitt första Vårrus.

Vårruset är dock ett lopp med många vinnare och många sågs vandra iväg i sommarkvällen med medalj runt halsen och ett lyckligt leende på läpparna.

Ett stort tack till alla ni som var med i vår motionsfest!

Tävlings PM

Här kan du hämta tävlings PM som pdf.

Tävlingsområdet

Vårrusets tävlingsområde vid gräsytorna vid Hedlundadungen är en riktig festplats. Vår duktiga diskjockey spelar skön musik, Blossom peppar, intervjuar och underhåller från scenen. Vårrusets samarbetspartners finns på plats med tävlingar, provsmakningar och försäljning. Kom hit i tid och njut av stämningen. Här på gräsytorna är det även perfekt att avnjuta godsakerna i picknickkassen efter loppet.


Det här är banan

Vårrusets bana startar på Noliaområdet och går igenom Hedlundadungen. Därefter svänger man ut mot Rödäng för att avsluta med att springa ner genom Sandåkern och Tvärån. Huvuddelen av loppet går på asfalterade cykelbanor som är lättlöpta med endast några mindre stigningar. Längs banan finns orkestrar och annan underhållning som bidrar med pepp och skön musik så att du ska ha kul och känna dig stark under loppet.
Spring Vårruset och stötta svenska idrottare

Som deltagare i Vårruset är du viktig. Inte bara för att du gör loppet trevligare. Du bidrar till ett bättre och starkare idrottssverige. Det överskott som Vårruset genererar går till hundra procent tillbaka till idrotten via den lokala arrangörsklubben IFK Umeå. IFK Umeå har en omfattande verksamhet för ungdomar, juniorer, seniorer, veteraner och motionärer.
Arrangörsklubb

IFK Umeå Friidrott
Tel: 090-77 37 08
Telefontid: Mån-tor 08.00-17.00, fre 08.00-16.00
Kontaktperson: Anton Jonsson

Adress: Vårruset,
IFK Umeå Friidrott
Hyggesvägen 19
903 46 Umeå
kansliet@ifkumea.com