Sundsvall

Onsdag 1 juni 2016 kl. 18:30

Sundsvalls OK hälsar dig välkommen till VårRuset. Vi räknar med samma fantastiska stämning och tur med vädret som förra året. Du kan välja att springa, jogga eller gå fem kilometer i området kring Baldershovs IP och sjukhuset. Start och mål på samma platser som i fjol.

Direktanmälan 1 juni

Anmälan via internet är nu stängd. Du är välkommen att göra en direktanmälan på tävlingsdagen torsdag 1 juni.
Kom till tävlingsplatsen på Sjukhusplan (målområdet) och gå till Vår Rusets Informationstält.
Öppettider kl. 16.30–18.30.
Avgiften är 320/350 kr.
Kontant betalning. Tag gärna med jämna pengar!

Hur får jag nummerlappen?

Nummerlappen är din inträdesbiljett till VårRuset, en värdehandling. Den kommer i ett kuvert tillsammans med lokalt och centralt PM, annan information och erbjudande från våra samarbetspartners. Tidigare år har man kunnat välja att hämta ut kuvertet på t.ex. en coopbutik. I år gäller för Sundsvalls del att samtliga anmälda får kuvertet skickat per post till den adress man uppgivit i anmälan.

Målområdet

VårRuset Sundsvalls målområde finns på och omkring sjukhusplan. Vid närbelägna komvux finns en gräsyta där deltagarna brukar njuta av picknick värmda av kvällsolens strålar. Vår duktiga discjockey spelar skön musik och VårRusets populära speaker Blossom peppar, underhåller och intervjuar såväl vanliga deltagare som världsstjärnor. Alla VårRusets samarbetspartners finns på plats med tävlingar, provsmakningar och försäljning. Kom hit i tid och njut av stämningen.Det här är banan

Tävlingsområdet är på Norra Berget vid sjukhuset (se karta). Starten sker på Lasarettsvägen, sedan 2015 mitt för Sjukhusplan, inte som tidigare vid Lindgården. Banan tar sig från Lasarettsvägen i Haga via Baldersvägen upp mot Norra Berget. Den går sedan vidare på Gaffelbyvägen och därefter Burevägen. Vid värmeverket efter drygt 2 km lämnar den Norra bakom sig och övergår i enda avsnittet på grusväg genom östra delarna av Granloholm. Efter ytterligare en halv kilometer vänder den tillbaka mot Baldershov, som passeras på östra och södra sidorna innan målet nås på Sjukhusplan.

Här kan du hämta en karta över bansträckningen, som kommer att vara samma som de senaste åren.

VårRusets träningsbanor

Nu har vi liksom tidigare år markerat banan med skyltar vid start och mål samt avståndsskyltar med 500 m mellanrum. Det har varit förvirrande med alla rödvita snitslar i området, så vi har inte hängt ut sådana. Ni hittar säkert runt ändå! Startskylten sitter på det nya ställe där starten var i fjol, lite närmare arenan. Avsikten är att starten ska förbli där kommande år. Första delen går på gång/cykelvägar, som är parallella med de gator vi springer på under Vår Ruset. Sista dryga hälften av banan stämmer exakt med originalet. Första delen av träningsbanan är något längre än originalet. Därför kommer målskylten tidigare än ni är vana vid från loppen. Likadana skyltar med 500 m mellanrum är uppsatta runt Sidsjöns dryga 3 km. Välkomna att träna på båda ställen!

Spring VårRuset och stöd svensk idrott

Som deltagare i VårRuset är du viktig. Inte bara för att du gör loppet trevligare. Du bidrar till ett bättre och starkare idrottssverige. Det överskott som VårRuset genererar går till hundra procent tillbaka till idrotten via arrangörsklubbarna. Sundsvalls OK har omfattande verksamhet för ungdomar, juniorer, seniorer, veteraner och motionärer. På Oringen varje sommar brukar vi därför alltid vara en av de största klubbarna i deltagarantal.
Facebook

Följ VårRuset Sundsvall på Facebook. Där lägger vi löpande ut information och bilder.
Till Facebook

Arrangörsklubb

Sundsvalls OK.
Tel: 060-12 53 75.
Adress: Vår Ruset, Box 318, 851 05 Sundsvall.
E-post: varruset@sundsvallsok.se


Uppvärmningspartner