Sundsvall
Bästa tänkbara picknickväder under Vårruset i Sundsvall

Blossom tog med sig solen och värmen från Luleå och Umeå till Sundsvalls Vårrus. De mer än 100 funktionärerna från Sundsvalls orienteringsklubb tackade för det och gladde sig åt att ge de drygt 4000 deltagarna från Sollefteå i norr till Nordanstig i söder bästa möjliga vädret för picknicken i det gröna efter de fem kilometrarna i svettdrivande värme.

– Lite i varmaste laget för att vara optimalt, men jag har hunnit vänja mig vid värmen de senaste dagarna, berättade Matforstjejen Johanna Åström som var snabbast av de som valde att springa på tid. En 21-årig orienterare som sprungit tidigare men nu gjorde comeback efter två års uppehåll.

Tvåa var fjolårstrean, 13-åriga Tove Ericson, som lovade Blossom att sikta på att fullfölja sviten 3-2-1 nästa Vårrus.

Humöret var på topp i hela startfältet under loppet och var påtagligt högt även då man delade picknickpåsarna med kompisar och arbetskamrater.


Resultat Tidtagning-klassen

Resultaten för alla i Tidtagning-klassen hittar du här.

Trevlig sommar!

Nu tackar vi som arrangerat 28:e Vårruset i Sundsvall deltagare och samarbetspartners för i år. Vi tillönskar er alla en härlig sommar. Fortsätt gärna tillsamman med lagkamrater från Vårruset och andra att utnyttja den ljusa årstiden för promenader, simturer, cykelturer, joggingturer, paddelturer o.s.v. Känn hur bra man mår och hur kul det är att röra sig ute i friska luften.

Många träningsinstitut har liksom vår uppvärmningspartner Friskis & Svettis aktiviteter även under semesterperioden. Arrangörsklubben Sundsvalls OK erbjuder utan kostnader för deltagaren friskvårdsprojektet Hittaut, som löper under hela sommarhalvåret. Du hittar mer information här. Här bredvid hittar Du fler lopp att delta i bl.a. Tjejmilen i Stockholm 3 september.

Vill du hämta inspiration genom att minnas årets Vårrus hittar Du bildspel och video på Sundsvalls Tidnings webbsida här. Även SVT Västernorrland har publicerat en video, som Du hittar här.

Under sommaren kommer denna webbsida inte att förändras. Framåt november månad kommer nya uppdateringar och anmälan för nästa år öppnas. Nedan lämnar vi kvar principplanen över målområdet, banbeskrivningen och bankartan. Vår Facebook sida kommer vi att hålla igång hela tiden. Var gärna aktiva där!

Målområdet

Vårruset Sundsvalls målområde finns på och omkring sjukhusplan. Vid närbelägna komvux finns en gräsyta där deltagarna brukar njuta av picknick värmda av kvällsolens strålar. Vår duktiga discjockey spelar skön musik och Vårrusets populära speaker Blossom peppar, underhåller och intervjuar såväl vanliga deltagare som världsstjärnor. Alla Vårrusets samarbetspartners finns på plats med tävlingar, provsmakningar och försäljning. Kom hit i tid och njut av stämningen.


Det här är banan

Tävlingsområdet är på Norra Berget vid sjukhuset (se karta). Starten sker på Lasarettsvägen, sedan 2015 mitt för Sjukhusplan, inte som tidigare vid Lindgården. Banan tar sig från Lasarettsvägen i Haga via Baldersvägen upp mot Norra Berget. Den går sedan vidare på Gaffelbyvägen och därefter Burevägen. Vid värmeverket efter drygt 2 km lämnar den Norra bakom sig och övergår i enda avsnittet på grusväg genom östra delarna av Granloholm. Efter ytterligare en halv kilometer vänder den tillbaka mot Baldershov, som passeras på östra och södra sidorna innan målet nås på Sjukhusplan.

Här kan du hämta en karta över bansträckningen, som kommer att vara samma som de senaste åren.

Spring Vårruset och stöd svensk idrott

Som deltagare i Vårruset är du viktig. Inte bara för att du gör loppet trevligare. Du bidrar till ett bättre och starkare idrottssverige. Det överskott som Vårruset genererar går till hundra procent tillbaka till idrotten via arrangörsklubbarna. Sundsvalls OK har omfattande verksamhet för ungdomar, juniorer, seniorer, veteraner och motionärer. På Oringen varje sommar brukar vi därför alltid vara en av de största klubbarna i deltagarantal.Facebook

Följ Vårruset Sundsvall på Facebook. Där lägger vi löpande ut information och bilder.
Till Facebook

Arrangörsklubb

Sundsvalls OK
Tel: 060-12 53 75

Adress: Vårruset
Box 318
851 05 Sundsvall
E-post: varruset@sundsvallsok.se

Uppvärmningspartner